dinsdag 29 januari 2013

Nog een week!

De laatste week in België is begonnen. Binnen zeven dagen zit ik al in Suriname. Gelukkig heb ik alles al in orde gebracht en heb ik alles al gekocht. Nu moet ik alleen nog maar alles inpakken. Gelukkig zal ik een goede helpster hebben in mijn eigenste mama. Zij zal mij vrijdag helpen om alles mee in te pakken en nog meer... om niets te vergeten!

Gelukkig leven we in een tijd van technologie en zal ik mijn vriendin, familie en vrienden toch niet helemaal moeten missen. Skype en e-mail zullen er zeker voor zorgen dat ik mij niet alleen voel. En als alles toch faalt kan ik altijd rekenen op mijn medereiziger en collega: Shera De Jonghe. Wil je haar blog ook volgen? Ga dan naar: http://expiditiesuriname.blogspot.be/.

Groetjes!

maandag 14 januari 2013

Waar naartoe?

Begin februari leek veraf... maar kwam steeds dichter en dichter. Nu het nog maar een goede drie weken zal duren voordat ik ons Belgenlandje voor drie maanden verlaat begint het toch wel te kriebelen. Zowel mijn verwachtingen als mijn angsten staan nu wel wat op hun hoogtepunt en ik zou eigenlijk nu wel al willen vertrekken. Ik zal echter eerst mijn examens maar eens tot een goed einde proberen brengen.

Waar ga ik nu juist naartoe? Over de Atlantische Oceaan naar het werelddeel Zuid-Amerika. Daar ligt het landje Suriname (het is 'maar' 5,5 keer groter dan België). Ik zal daar verblijven in Paramaribo, de hoofdstad.



Er wonen maar zo een 560.000 mensen in Suriname waarvan +/- 250.000 in Paramaribo. Dit is ongeveer de helft van wat er in de stad Antwerpen woont. Hopelijk kan ik enkelen van deze 250.000 op het einde tot mijn vrienden rekenen.

Ik zal daar les geven aan een Mulo-school (vergelijkbaar met onze middelbare school tot aan het vierde) onder begeleiding van het IOL Paramaribo: de lerarenopleiding in Paramaribo.


Ik hoop dat mijn ervaringen daar mij zullen helpen met mijn verdere carrière en natuurlijk met mijn verdere leven.

Tot zover mijn eerste berichtje, groetjes!
Jan