maandag 11 februari 2013

Weekend at Cola-kreek

In mijn vorige bericht had ik gezegd dat we een weekend naar White beach gingen. Zoals de titel echter al deed uitschijnen is dit helemaal veranderd. We hebben namelijk het weekend doorgebracht in Cola-kreek.

We hadden afgesproken met een groep van de hogeschool KDG van Antwerpen. Met een ''onderwijsgroep" van 11 (6 secundair onderwijs, 4 lager onderwijs en 1 kleuteronderwijs) vertrokken we zaterdagochtend met twee taxi's naar dit kleine recreatieoord. Zowel op de heenweg als op de terugweg konden de mensen in de ene taxi genieten van plaatselijke bombastische muziek en in de andere van zeer christelijke muziek (het woord Halleluja is minstens 150 keer gevallen). Cola-kreek zelf dankt zijn naam aan het water dat de kleur heeft van cola, spijtig genoeg smaakt het niet zo.

                                   (voor diegenen die het zich afvragen, dit zijn niet mijn voeten)

De kreek zelf is niet zo groot maar wel perfect om in te zwemmen en lekker af te koelen. Het water is redelijk warm en er was zelfs een kleine glijbaan.


In de groep zaten veel meisjes en dat is wel eens leuk, maar ik was toch wel heel blij dat er ook twee jongens bij waren. Steffen en Joren doen ook secundair onderwijs en toevallig ook allebei geschiedenis. Ook zijn ze vrij muzikaal want ze hadden beide een instrument bij zich (een mondharmonica en een ukelele) waar ze in een mum van tijd op leerden spelen (ze konden het nog niet voor dat ze hiernaartoe kwamen).


Toen het wat later werd zijn we één van de hutten gaan huren (dit is enkel een afdak, dus geen muren) waar we allemaal onze hangmat in zijn gaan hangen.



We zijn dan nog laat opgebleven, allereerst hebben we Weerwolven van Wakkerdam gespeeld. En daarna hebben we nog lang gepraat.



De volgende dag zijn we in de morgen dan maar naar huis gegaan en daar hebben we nog even rustig gezeten. Diezelfde avond werden we nog door de vier van secundair onderwijs (waaronder Steffen en Joren alsook Sofie en Elena) om bij hun te komen eten. Joren bleek een voortreffelijke kok te zijn want hij had een lekkere macaroni klaargemaakt voor ons. Waarschijnlijk zullen we nog wel dikwijls met hen afspreken.

Groetjes!
Jan

PS: In Cola-kreek hebben we nog een klein spinnetje gezien, gelukkig zat deze niet in onze hut.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten